tisdag 27 december 2011

♥ God fortsättning ♥

Så har julafton kommit och gått igen. Hoppas den bar med sig något gott till er alla ♥
Vi har ätit god mat, myst och umgåtts. Wii Sports och JustDance har gått varma. Konstnären har tagit en liten paus från ritandet och målandet och blivit familjens bowling-expert. Överlägset. Själv känner jag mig som att jag sakta håller på och kommer ifatt efter en mycket hektiskt hösttermin.

Nu kan jag också äntligen visa en del saker som tillverkats under hösten/vintern, som presenter. Min runda sjal, som tillverkats under alla väntestunder, är också nästan klar. Sluttampen på monteringen återstår.

Men först visar jag födelsedagspresenten    Kitty och Morris!


Virkade efter Crochetras mönster som finns här (och i min länklista där länken heter "Crochetras sötaste Kattis"). Båda är virkade med Svarta fårets Tilda och virknål 2,5. Båda har också en liten bit rosa filt i sina öron. De är stoppade med kudd-vadd från en Ikea-kudde, och har varsin sten längst ner i kroppen för stabilitet. Svansarna har en liten flörtkulla i toppen och en lång ståltråd som från svansen går upp genom hela kroppen ända upp till huvudet, så man kan böja hela katten.


Morris ♥

Ögonen är genomskinliga säkerhetsögon med kattpupill (ja... så klart...) som jag målat själv i grönt med gula små iris-streck och små vita blänk och sen lackat.

Kitty  ♥

Morrhåren är tre svarta garntrådar som jag först gjort en knut i, dragit igenom hela huvudet och sen gjort ytterligare en knut vid utgångsplatsen. Sen har jag "stärkt" dem lite genom att tvinna dem med lite klister på fingrarna.



Precis som det förra kattparet jag gjorde, Pim & Pom, så har Kitty och Morris sina svansar formade till ett hjärta ♥
Det här är ett jätte bra mönster, och roligt att virka, och det känns som att det kommer dyka upp fler kissar i mitt eget virk-katteri så småningom  =)

Nu ska jag krypa in i nya gosefilten i soffan och titta på nåt mysigt på TV! ^ ^
Må bäst allihopa ♥

måndag 19 december 2011

Det snöar..... =)

Jag kan inte hjälpa det. Ledsen, men det går inte.
Jag älskar snö!!!
Äntligen ser det ut som vinter, det är snö på träden, snö på marken, snöflingor i luften!!! Jag känner mig genast som en gladare människa  =)

Julstämningen har haft svårt att infinna sig i år. Det har inte blivit lättare av att tiden på ett mycket märkligt sätt bara rusat fram, och jag som även älskar höst (ja, jag är kär i årstidsväxlingarna ♥) hann inte ens njuta den innan det bara var mörkt och blött i en evighet.

Idag är tyvärr min lilla konstnär sjuk och nerbäddad med jul-snuva och feber. Inte kul. Vi jobbar på att hon ska bli frisk till skolavslutningen på torsdag åtminstone. Men firat lucia har vi. Isa Isbjörn hjälpte till.

Sankta luciiiaaaa.....

Tänkte jag skulle visa vårt höstfönster, i en liten bildkavalkad. Egentligen är allt nerpackat i en prickig höst-låda nu, där det vilar till nästa år. Ett vinter-fönster är under uppbyggnad, som består av virkat, papperspyssel och annat. Nästa inlägg för det kanske  =)


Ni får ursäkta kvalitet på vissa bilder, det är en svår årstid att fotografera. Även ett fönster.
Fönstret byggdes på vartefter hösten fortskred. Det startade med astrar, sen kom fler och fler löv. Vid Halloween dök spöken, pumpor och häxan upp. Slottet tillverkades i skolan.

Må bäst ♥

onsdag 7 december 2011

Ett litet hej....

Tänkte bara säga... att jag fortfarande finns kvar.

Mycke, mycke nu. Tyvärr inte med sånt som förgyller livet för en Pyssling, utan andra saker. Sånt där viktigt. En hel del måsten.

Men ibland tar jag mig tid att busa med kissen.... det är välgörande  =)


Och jag virkar lite.
Stickar en del.
Piffar på ett UFO.
Försöker brodera något.
Ja. Och syr gardiner. Fast det är inte roligt när man är lite skrajsen för symaskinen, som jag.
Den sista punkten gör jag inte i sängen, men de övriga utövas strax innan John Blund kommer. Alternativt på de hårda träbänkarna på läktaren på badhuset. Pysslet alltså, inte sovandet.

Jag fotade höstfönstret. Det kommer bilder. Snart. Promise....
Ge inte upp på mig, jag är strax tillbaka. Må bäst så länge ♥