lördag 13 juli 2013

Men nu är jag väl alldeles galen...

Kan man ha för många samtidigt pågående projekt?
Finns det inte en överhängande risk att man inte blir klar med nånting alls då?

Äsch, vem bryr sig?!  =D


Det har varit ett år av pyssel-stiltje här. Visst har det pysslats, men bara precis över gränsen för att undvika akut pyssel-abstinens. Det har inte funnits tid till mer. Nu känns det som den perioden är över, och då blommar kreativiteten! Jag har så himla roligt, helt enkelt!


Nu är det ju inte så att jag har vare sig tid eller möjlighet att sitta och pyssla precis hela tiden, men jag tar alla chanser jag får. Och då är det roligt att göra lite olika saker.

Och sen passar olika saker olika bra att göra vid ett givet tillfälle. I bilen till exempel funkar inte stickningen, så då virkar jag. Och då är det bra att inte behöva tänka så mycket så man hinner med att hjälpa till att läsa kartor och skyltar. Alltså virkar jag nåt lätt där mönstret sitter i huvudet.

Men sen när vi kommit fram, då är det roligt att gräva ner sig i nåt lite mer komplext en stund. Fast på resande fot har jag ju inte tillgång till alla saker som finns hemma i stugan vid pysselbordet. Så de projekten frossar jag i när vi är hemma igen.

Så nu kommer en kavalkad av alla mina just nu pågående projekt. De är många, men jag skäms inte ett endaste dugg för det. Och färdiga ska de bli allihopa, en vacker dag.

Hur många pågående samtidiga projekt har du?

Det blir en filt kände jag till slut, en ugglefilt med små och stora rutor.

En krokodilsjal, i hallon och lakritssmak.

En blå drakflicka med vackra rosa ögon.

En grön anka? En groda? Nej en krokodil ser du väl....

Bubbelgumsrosa sommartröja med virkat ok.

Broomstick lace i en lång vacker sjal.

En mohairkrokodil-sjal, detta projekt är nedprioriterat ändå...

... till förmån för denna filur, känd från bio!

Pyssla väl  

onsdag 10 juli 2013

Student 2013

Semestern pågår för fullt i stugan, och vi har varit på resande fot nästan hela tiden. Hittills har vi varit en sväng till Halmstad under SM-veckan med en liten avstickare till Göteborg och Varberg, och sen förstås i Vansbro och hejat oss hesa vid upploppet i Vansbrosimningen  =)

Det både virkas och stickas här, men idag tänkte jag visa det utlovade studentpysslet.

Konstnärens storebror har alltid gillat gosedjur, av alla sorter. Men det är en sorts kompisar som han gillat lite mer än alla andra, och självklart måste det synas en så stor dag som denna!

Pokémon.... Han växte upp med dem; spelen, korten, TV-avsnitten, filmerna, plastgubbarna, planscherna, sängkläderna och gosedjuren.  Pikachu var ögonstenen. Så naturligtvis måste han ha en speciell

Student-Pikachu

Mönstret till Pikachu (och en massa andra super fina figurer) hittade jag här, hos WolfDreamer. Även mönster till pokebollarna finns förstås där.


Mönster till studentmössan som Pikachu har på sig finns hos Pysselkiisen bland hennes gratismönster.


Pikachu och pokebollarna är virkade med virknål 2,5 mm och M&K Tilda, dessvärre har den knallgula färgen lyckats falla ur sortimentet (vilket känns ofattbart för mig, men så är det i alla fall, kvar finns en blekgul och en mörkgul färg, båda fina men vem har sett en blekgul Pikachu??? ).

Studenten här hemma blev väldigt glad över sin Pikachu när vi hängde den om hans hals, och det var ju det som var tanken!

Må bäst i sommarvärmen